Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با بیان اینکه سایه یاس بر مردم سنگینی می‌کند، گفت: بحث پرداخت خسارت‌های ناشی از آسیب‌های سیل در خوزستان در حد تشکیل پرونده است.

به گزارش ایسنا قاسم ساعدی، با اشاره به روند نامناسب جبران خسارت‌های سیل در خوزستان، اظهار کرد: در بحث جبران این خسارت‌ها در حوزه کشاورزی و دامداری خوزستان هیچ اقدام خاصی صورت نگرفته و نهایتاً در این زمینه پرونده تشکیل شده است و این مساله برای کشاورزان و دامداران ملموس نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با باین اینکه شاهد عزم جدی برای جبران خسارت‌ها نیستیم، افزود: بحث پرداخت خسارت‌های ناشی از آسیب‌های سیل در خوزستان در حد تشکیل پرونده است و سایه یاس در حال غلبه بر مردم است.

بانک‌ها زیر بار پرداخت خسارت‌ها نمی‌روند

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان تصریح کرد: جبران خسارت‌ها در بحث تعمیر، نوسازی و بازسازی منازل آسیب دیده از سیل در حد ارزیابی و برآورد است و در این زمینه نیز شاهد عملکرد مناسبی در استان نیستیم. در این خصوص افرادی که برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها مراجعه کرده‌اند نیز با مشکلاتی مواجه هستند و بانک‌ها زیر بار پرداخت خسارت‌ها نمی‌روند.

ساعدی با بیان اینکه هیچ شخص سیل زده‌ای در خوزستان موفق به دریافت تسهیلات برای بازسازی مسکن خود نشده است، ادامه داد: بانک‌ها دلایل خاصی را در بحث عدم پرداخت تسهیلات مورد نیاز به مردم مطرح می‌کنند و مشکلاتی برای مردم سیل زده می‌تراشند.

وی عنوان کرد: بانک‌ها مردم را پاس‌کاری می‌کنند و مردم از این مساله گله‌مند هستند و امیدواریم شرایطی فراهم شود تا مردم بتوانند به آنچه که برای جبران خسارت‌ها نیاز دارند دست پیدا کنند و هرچه سریع‌تر در منازل امن خود ساکن شوند.

عملکرد دستگاه‌های متولی در بحث بازسازی جاده‌ها ضعیف است

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با بیان اینکه عملکرد دستگاه‌های متولی در حوزه راه در بحث بازسازی جاده‌ها ضعیف بوده است، گفت: در بحث جاده‌های روستایی و زیرساخت‌های متعددی که در سیلاب خوزستان آسیب دیده است نیز شاهد عملکرد مناسبی از سوی اداره کل راهداری و همچنین اداره کل راه و شهرسازی نیستیم و هیچ اقدام مناسبی در این زمینه انجام نگرفته است.

ساعدی ادامه داد: کار بهسازی روستاهایی که آب از آن‌ها تخلیه شده و زیرساخت‌های آن‌ها آسیب‌های جدی دیده است، هنوز آغاز نشده است و همچنان آثار جریان آب در آن روستاها وجود دارد و مردم با مشکلات فراوانی در آن مناطق دست و پنجه نرم می‌کنند.

کار اجرایی ملموسی که مردم آن را لمس کنند، انجام نگرفته است

وی عنوان کرد: بسیاری از تیم‌های اجرایی در مناطق سیل زده خوزستان حضور پیدا می‌کنند، عکس می‌گیرند و گزارش تهیه و سپس منطقه را ترک می‌کنند اما تاکنون کار اجرایی ملموسی که مردم سیل زده خوزستان آن را لمس کنند، انجام نگرفته است.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان تصریح کرد: انتظار داریم تا قدمی در جهت دلگرم کردن مردم از سوی مسولان اجرایی برداشته شود زیرا اکنون وارد خردادماه شده‌ایم و مردم همچنان درگیر مشکلات سیلاب هستند. همت مناسبی از سوی مسولان در بحث جبران خسارت‌های سیلاب وجود ندارد و همه چیز در حد قول و شعار است.

ساعدی اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که در پساسیل مردم با آن‌ها مواجه هستند، سایه یاس بر مردم سنگینی می‌کند و مردم مأیوس شده‌اند. فقط جلسات برگزار می‌شود و شعار داده می‌شود اما هیچ اقدام اجرایی قابل توجهی که مردم آن را به چشم ببینند و آن را لمس کنند در هیچکدام از شهرستان‌های خوزستان انجام نگرفته است و این مساله شایسته مردم خوزستان نیست.

دستگاه‌های اجرایی از زیر کار در می‌روند

وی ادامه داد: دستگاه‌های اجرایی زیر بار مصوبات کمیته بازسازی و نوسازی سیلاب خوزستان نمی‌روند و به نوعی می‌توان گفت که از زیر کار در می‌روند و نسبت به این مصوبات بی توجه هستند. امیدواریم در این زمینه با همت و تلاشی که از سوی دستگاه‌های اجرایی و مسولان انجام می‌گیرد، شاهد انجام اقدامات ملموس و خوبی برای حل مشکلات مردم در مناطق سیل زده خوزستان باشیم.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سیل مسکن بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۴۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است

بانک‌ها همواره برخلاف مسئولیتی که دارند، بین کارمندان و شرکت‌های زیرمجموعه خود با سایر اقشار جامعه تفاوتی از جنبه اعطای تسهیلات قائل می‌شوند؛ به‌طوری که در مواردی، میزان تسهیلات اعطایی به اشخاص مرتبط بانک‌ها از تسهیلات به مردم بالاتر می‌رود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مطابق با آمار‌های رسمی بانک مرکزی، مجموع ارزش تسهیلات کلان غیرجاری شبکه بانکی در سال ۱۴۰۲، حدود ۶۴۵ هزار میلیارد تومان بوده است.

نکته جالب‌توجه این است که، به ارزش حدود ۶۰ درصدی رقم فوق نسبت به پایه پولی کشور مربوط می‌شود. البته ۶۴۵ همت اشاره شده تنها مربوط به ۲۴ بانک بوده و ارقام مرتبط با موسسه اعتباری ملل، بانک ایران و ونزوئلا و ... ارائه نشده است.

همچنین مطابق با آخرین به‌روزرسانی تارنمای بانک مرکزی، در خصوص تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، شاهد تسهیلاتی بیش از ۱۶۴ هزار میلیاردتومانی هستیم. البته رقم فوق از خرداد ۱۴۰۲ تا به امروز تغییر نکرده است. درواقع بانک مرکزی با وجود الزام قانونی (مفاد جزء (۵) بند (ح) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کشور) مربوط به انتشار گزارش در خصوص آمار تسهیلات پرداختی به کارکنان، مدیران و اعضای هیئت‌مدیره بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، اما اعداد فوق را حدود یک سال به‌روزرسانی نکرده است.

از طرفی، بررسی‌ها بیانگر آن است که در سال گذشته ۱۵۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج به بیش از ۷۷۱ هزار نفر پرداخت شده است، همچنین میزان تسهیلات فرزندآوری نیز حدود ۴۶ هزار میلیارد تومان بوده که رقم فوق نیز به بیش از ۷۳۸ هزار متقاضی پرداخت شده است.

۷۸۰ میلیون تومان، متوسط تسهیلات پرداختی بانک‌ها به کارمندان خود

نکته جالب‌توجه این بود که تسهیلات پرداختی بانک‌ها (۱۶۴ همت) به حدود ۲۱۰ هزار کارمند اعطا شده است، به بیانی شاهد متوسط تسهیلات پرداختی ۷۷۸ میلیون تومانی بانک‌ها به کارمندان خود هستیم.

این موضوع در حالی بوده که کماکان ۱۴۹ هزار نفر در صف تسهیلات ازدواج و ۲۸۰ هزار نفر نیز منتظر پرداخت تسهیلات فرزندآوری هستند که البته به دلیل عدم وجود ظرفیت خالی، بسیاری از افراد قادر به ثبت نام نیستند؛ درواقع متقاضیان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به مراتب، بسیار بیشتر از ارقام اعلامی هستند.

از سوی دیگر، انتشار ارقام دریافت‌کنندگان تسهیلات کلان بانکی از سوی بانک مرکزی نیز حکایت از آن دارد که شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها به‌عنوان اصلی‌ترین، دریافت‌کنندگان تسهیلات شناخته می‌شوند، به‌عنوان نمونه گروه مادرتخصصی توسعه صنایع و معادن خاورمیانه (زیرمجموعه بانک پاسارگاد) با ۱۳۴ همت، بنیاد تعاون ناجا (مرتبط با بانک سپه) با ۷۴ همت، ایران مال (از شرکت‌های بانک آینده) با ۵۷ همت و گسترش انرژی پاسارگاد (از شرکت‌های بانک پاسارگاد) با ۴۱ همت به‌راحتی تسهیلات کلان را از بانک‌های مرتبط با خود دریافته کرده‌اند.

درحالی که بسیاری از مردم در دریافت وام‌های خرد، مشکلات متعدد دارند، همچنین بسیاری از صاحبان کسب‌وکار و افراد متقاضی وام‌های خوداشتغالی نیز هنوز موفق به دریافت تسهیلات نشده‌اند و با بهانه‌هایی نظیر کمبود منابع روبرو می‌شوند.

متأسفانه، رویکرد بانک‌ها در خصوص تسهیلات اعطایی به کارمندان و شرکت‌های زیرمجموعه خود همچنان ادامه دارد، امری که خود یکی از علل اصلی نقدینگی رو به رشد کشور است.

بانک‌ها عامل کمبود منابع بخش‌هایِ تولیدی

آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو پیرامون پرداخت تسهیلات به شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها گفت: مسئله پرداخت تسهیلات بانک‌ها به شرکت‌های زیر مجموعه و حتی کارمندان خود، موضوع جدیدی نیست و از گذشته بانک‌ها به زیرمجموعه‌های خود با نرخ‌های بسیار پایین وام سنگین پرداخت می‌کردند.

بغزیان با انتقاد از پرداخت این تسهیلات کلان بیان کرد: این موضوع منجر به کمبود منابع برای تسهیلات‌دهی به بخش‌های تولیدی می‌شود، ولی اینکه این مسئله تخلف محسوب می‌شود یا خیر باید توسط بانک مرکزی بررسی شود.

وی دررابطه با دلیل تسهیلات سنگین بانک به کارمندان توضیح داد: بانک علاوه بر اینکه با پرداخت وام به کارمندان نیرو‌های خود را حفظ می‌کنند، برای بازپرداخت اقساط بانکی هم می‌تواند مبلغ موردنیاز را از حقوق کارمندان کسر کنند و این مسئله به نفع بانک است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تهاتر منابع مالی در پرداخت تسهیلات بانکی به زیرمجموعه دیگر مؤسسات مالی بیان کرد: بانک‌ها راهکار‌های دریافت و پرداخت تسهیلات بانکی به کارمندان خود را پیدا می‌کنند به طور مثال بانکی با سپرده‌گذاری در بانک دیگر به زیرمجموعه آن تسهیلات می‌دهد و برعکس.

وی در خصوص نظارت بانک مرکزی به پرداخت تسهیلات بانک‌ها عنوان کرد: لازم است تا بانک مرکزی بر اساس قوانین بانک‌ها به مسئله پرداخت تسهیلات کلان به زیرمجموعه بانک‌ها ورود کند و در خصوص اینکه با چه نرخ و هدفی به چه کسانی وام تعلق‌گرفته و در چه حالتی تخلف است، گزارش دقیقی ارائه دهد.

بغزیان در پایان با اشاره به احاطه بانک‌ها بر بزرگ‌ترین نهاد پولی و مالی کشور، پیش از ریاست فرزین بر بانک مرکزی اظهار داشت: در حال حاضر اقتدار بانک مرکزی بر بانک‌ها تقویت شده و ضرورت دارد تا این مسئله پرداخت تسهیلات کلان بانکی توسط این نهاد بررسی شود.

دیگر خبرها

  • تشکیل ۲۵ پرونده تخلف برای فروشگاه های لوازم یدکی خودرو در خوزستان+فیلم
  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • وصول ۱۹ هزار میلیارد مطالبات دولت از صنایع خوزستان
  • بانک‌ها تا پایان اردیبهشت نسبت به پرداخت تسهیلات مسکن اقدام کنند
  • زیرکوه زیر بار دو هزار میلیارد خسارت سیل/جبران با اجرای ۲۷ مصوبه
  • خسارت کشاورزان خوزستانی در کمترین زمان پرداخت می‌شود
  • عملکرد بانک مسکن در طرح «نهضت ملی مسکن » قابل تحسین است
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران